Baba

Hős cica mentett meg egy babát a fagyhaláltól

Mása a lakóház közös macskája bemászott az utcára kitett kisbaba mellé a dobozba és addig nyávogott, ameddig az egyik lakó fel nem figyelt rá. Ezzel megmentette a babát a fagyhaláltól.
2015. Január 16.

Az oroszországi Obnyinszkban élő Mása cica – aki a lakóház közös macskája – talált egy dobozt, amibe bemászott. Ezt nagyon jól tette, mert a dobozban egy csecsemőt volt – aki ugyan fel volt öltöztetve rendesen –, de az oroszországi télben kevés esélye lett volna túlélni a kalandot. A macska addig nyávogott, ameddig egy lakó fel nem figyelt rá.

A nyávogó macskára Irina Lavrova talált rá, aki nagyon meglepődött, amikor megpillantotta a babát a macska mellett – számolt be a döbbenetéről a nő a Central European News-nak. A lakó szerint Másában feléledtek az anyai ösztönök.

A babát azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy teljesen egészséges. Valószínűleg csak pár órát lehetett az utcán – számolt be az esetről a New York Post.

A macskák sok helyre bemásznak, de ritkán van ennek ekkora haszna! Mását, azóta is hősként ünneplik, és kedvenc ételeivel kényeztetik.

A dobozban talált, fagyhaláltól megmentett baba a kórházban. Kép forrása: nypost.com