Baba

Ha a baba utálja az autóshordozót

A barátnőid, ismerőseid beszámolói alapján nyilván úgy tűnik, a te gyereked az egyetlen a földkerekségen, aki nem bírja a leszíjazást, csak neked jut az az öröm, hogy ahányszor útra keltek, a kicsi fejhangon vonyít a gépkocsiban ülve. Mit tehetsz?
2015. Szeptember 28.

Íme néhány tipp:

– Ha menthetetlen a helyzet, akkor lehetőség szerint kerüld vele az autózást, különösen, ha találsz neki olyan utazási formát, amit elvisel. Lehet, hogy tömegközlekedni például szeret – mert a babakocsiért odavan, vagy csatos hordozóban, kendőben rád kötve igazán biztonságosnak érzi a világjárást.

– Sok babának annyi a baja, hogy nem szeret örökké hanyatt fekve utazni, inkább kukucskálna kicsit, figyelné az üléséből is, hogy szaladnak a fák. Ha tehetitek, próbáljatok ki vele több autóshordozót (akár ismerősökét) vásárlás előtt, abból a szempontból, hogy ki lehessen látni belőle! A dönthető ülések magasabbak például.

– A hozzátáplálás megkezdésekor jó trükk, ha némi rágcsálnivalót és innivalót viszel magatokkal az útra.

– Modern mami, modern gyerek: ha van nálad okostelefon, és némi adatforgalom is rendelkezésre áll, a netről mutass neki videókat, meséket. Dvd-lejátszót is tehetsz az első ülések háttámlájára.

– Legyen nálad játék, amit a kezébe adhatsz, meséskönyv, amit nézegethet.

– Mondókázz, énekelj, mesélj, ha otthon figyel már ezekre, az autózások alatt is elvonhatod vele a figyelmét!

Ha semmi sem válik be, bízz abban, hogy hamar kinövi…

Nagy szerencse, ha elvan a baba az autóshordozóban

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin