Baba

Fertőz az anya, ha bárányhimlős a kicsi?

Egy anyuka Bakos Mária védőnőt kérdezte arról, hogy mehet-e babalátogatóba, ha az ő két kisgyerek épp most esik át a bárányhimlőn.
2013. Szeptember 11.

“Hétfőn mennék babalátogatóba (3 hónapos kisbabához), de nagyobbik fiam most gyógyult meg a bárányhimlőből, kisebbik pedig vasárnap reggelre lett kiütéses. Nem szeretnék bajt okozni a kisbabának azzal, hogy esetleg megfertőzöm” – kért segítséget egy olvasó az Orvos Válaszol rendszeren.

Bakos Mária védőnő válaszában kifejtette, hogy mivel a nagyobbik fia már átesett a bárányhimlőn, a kicsin pedig most vannak kiütések, azt ajánlaná, hogy a két hét lappangási időt várja ki. A részletes kérdést és választ ide kattintva olvashatjátok!

Kérdezz te is!

Az Orvos Válaszol rendszerében egyszerűen felteheted kérdésedet: kérdésnek adj egy címet, majd 500 karakterben fogalmazd meg problémát, amire választ vársz. Ezután rendelj szakterületet hozzá, és ha szeretnéd, csatolj mellé beszkennelt leletet, vagy egy fotót, táblázatot, ami segít árnyalni a kérdést, szemléltetni a panaszt, amivel kapcsolatban kérdés merült fel. Ha a feltett kérdésre a szakértő reagált, arról minden esetben e-mailben értesítjük a felhasználót!

Orvos Válaszol szolgáltatásunk teljesen ingyenes, semmilyen limit nincs a kérdésfeltevéssel kapcsolatban.

Forrás: HáziPatika.com