Baba

A legjobb őszibarackos babareceptek

Az őszibarack igazi nyári gyümölcs. Már féléves kortól adható, a babák első gyümölcseinek egyike lehet. Magas vitamintartalma miatt nem csak finom, hanem nagyon egészséges is.
2016. Július 16.

A legjobb őszibarackos babareceptek

Az őszibaracknak magas az A-, C-, és B-vitamin tartalma, megtalálható benne magnézium, kalcium és szelén is. Már 7-9 hónapos kortól adható. Nézzünk néhány receptet, amelyet őszibarackból készíthetünk a babának. Figyeljünk arra a recepteknél, hogy a többi hozzávaló mikortól adható a babának!

Barackos uzsonna

2 evőkanál bio rizspelyhet forrásban levő vízbe dobunk, majd 4-5 percig főzünk. Ezt követően lecsöpögtetjük róla a vizet, és hámozott őszibarackkal összeturmixoljuk. Amikor már darabosat is fogyaszt a baba, akkor elég villával összenyomkodni. Anyatejjel, tápszerrel sűríthetjük.

Őszibarackos – csirkés burgonya

Hozzávalók:

1 közepes őszibarack

1 közepes burgonya

3 dkg csirkemell filé

2 dl víz

A burgonyát és a csirkemellet vízben feltesszük főni, közben a megmosott őszibarack héját lehúzzuk, és almareszelőn lereszeljük, a levével együtt átöntjük egy edénybe. A megfőtt csirkét, a krumplit és a nyers őszibarackot összeturmixoljuk.

Őszibarack-sárgadinnye turmix babáknak

Hozzávalók:

0.25 kg sárgadinnye

2 db nagyobb őszibarack

1 db babakeksz

A dinnye magját eltávolítjuk, és egy negyedet felkockázunk. A barackokat meghámozzuk, és kimagozzuk. A gyümölcsöket turmixba tesszük és pürésítjük. Mehet bele saját készítésű babakeksz is.

Őszibarackos kása – főzés nélkül

Hozzávalók:

100 ml víz

2 dkg instant gabonapehely

1 evőkanál vaj

1 db érett őszibarack

A vizet felforraljuk és forrón a gabonapehelyre öntjük, jól összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat és elkeverjük. Az őszibarackot alaposan megmossuk, kis tálba helyezve forrásban lévő vízzel leöblítjük, úgy két perc múlva a héját lehúzzuk. A barackot szétvágjuk, a magját kivesszük és pépessé aprítjuk. A barackpépet belekeverjük a kásába.

Kapcsolódó cikkeink: