Terhesség

9 dolog, amit minden apának tudnia kéne

Összegyűjtöttünk pár olyan alapigazságot, mely átsegítheti az újdonsült apukákat a legnehezebb pillanatokon.
2016. Június 30.

Tanácsok apáknak

A családalapítás bizony a férfiakat is komoly kihívások elé állítja, ráadásul nem is mindig engedik, hogy segítsenek nekik. De most félre a büszkeséget és a hősjelmezt – írja a thebump.com.

Néha úgy érzed nagy hibát követsz el

Teljesen rendben van, ha időről időre titokban elgondolkodsz azon, hogy miért a gyerek van mindenek felett. Bocsásd meg magadnak ezeket a pillanatokat, és ha másként nem megy, meríts előtt azokból az emlékekből, amikor még nem voltál apa. De legfőképp ne aggódj, ezek a gondolatok hamar elszállnak.

Utazás + gyerek=nem akkora káosz mint hiszed

Sokan gondolják, hogy érdemes egy picivel hosszabb, repülős utazásra indulni, de valójában a legjobb választás az autó. Három hónapos korukig elég egy cumisüveg és az anyuka cicije, hogy teljesen lekösd a őket. Nekik ráadásul majdnem mindegy, hogy Kalocsa, vagy Baden-Baden, szóval nyugodtan menjetek oda, ahová szeretnétek. Amíg még tudtok.

Teljesen elfogadható, hogy az egész vacsi a mikróban készül

Ennyi.

Viselkedj felnőttként

Az egyik legszívszorítóbb látvány, amikor egy apuka és egy kisbaba versenyt hisztiznek egymással. A gyerekek végtelen öröm forrásai, kivéve amikor épp a kimeríthetetlen frusztráció készletüket zúdítják rád. Nagy levegő, összpontosítás, soha ne hagyd magad arra a szintre lemenni, mint egy éretlen kétéves kislány, elvégre apa vagy. A gyereknek joga van hisztizni, neked nincs.

Fogadd el, ha felajánlják, hogy vigyáznak rá

Van egy furcsa időszak aközött amikor már rábízhatod valakire a gyereket és amíg szülőként valójában rá mered bízni másra. Utóbbi általában jóval később tudatosul, mint ahogy kéne. A fáradtság és a frusztráció összeadódik, és valójában már jóval azelőtt szükséged lenne egy kis gőzkieresztésre, mielőtt felfognád. Akár egy rövid randira is elhívhatod gyermeked anyját.

A használt ruhák teljesen jók

Nem csak a babának praktikus használt ruhákat beszerezni és nem csak gazdasági megfontolásból. Ne csodálkozz, ha egy-egy napon akár négyszer is át kell öltöznöd a pici miatt.

Szakíts időt a kapcsolataid ápolására is

Nem csak a gyerek számára és nem csak azért fontos, hogy megtapasztalja, hogy a világ nem csak abból áll, hogy egész nap, minden nap ellátjátok, de ezzel azt is megtanulhatja, hogy milyen fontos, hogy boldog és teljes életet éljen. Ha látja, hogy jó társ, vagy barát vagy, könnyen magáénak érezheti ezt a szerepet.

Nincs olyan, hogy túl sok törlőkendő

Nem jár díj a törlőkendő felület minden egyes négyzetmiliméterének kihasználásáért és sokkolóan nehéz a babakaki szagot is eltüntetni a kezedről. Ne ezen spórolj.

Nem egy tartalékszülő vagy, hanem APA

Egy törékeny, ártatlan kisemberkét indítotok el egy közel sem egyszerű úton. Légy tehát mindig tettre kész, informálódj te is, segíts és avatkozz be, amikor kell. De a legfontosabb, csakúgy mint a szerelemben, hogy próbálj meg önmagad maradni.

Ezeket is olvasd el: